Hva er Modbus?

Modbus er en seriell kommunikasjonsprotokoll utviklet av Modicon publisert av Modicon® i 1979 for bruk med sine programmerbare logiske kontrollere (PLS). Enkelt sagt er det en metode som brukes for å overføre informasjon over serielle linjer mellom elektroniske enheter. Enheten som ber om informasjonen kalles Modbus Master og enhetene som gir informasjon er Modbus Slaver. I et standard Modbus-nettverk er det én master og opptil 247 slaver, hver med en unik slaveadresse fra 1 til 247. Masteren kan også skrive informasjon til slavene.

Den offisielle Modbus-spesifikasjonen finner du på http://www.modbus.org/