Hva er 2FA – Totrinnsverifisering?

2FA (Two Factor Authentication) eller totrinnsverifisering er et ekstra sikkerhetsledd vi har lagt inn i Divako. 2FA fungerer på mange måter likt din bankID, hvor du trenger både et personlig passord og en engangskode for å kunne logge inn. For at en med administratorrettigheter i Divako skal få tilgang til alle faner og tjenester har vi satt det som et krav at de oppretter 2FA for sin bruker. Dette er fordi en administrator har tilgang på mye data, hvor noe av dette kan anses som sensitiv informasjon. Blant annet finner du her personopplysninger om brukere og beboere. Ved å benytte seg av totrinnsverifisering ved innlogging har man drastisk redusert sjansene for at informasjon havner på avveie, da det ikke er mulig å logge inn uten å ha tilgang til både passord og mobil-telefonen til brukeren. Så dersom du som administrator opplever at du mangler noen moduler eller tjenester du skal ha, sjekk at du har 2FA aktivert.

Se også: Hvordan aktivere 2FA?