Hvordan aktivere 2FA?

Selv om dette kun er et krav for administratorer, anbefaler vi alle å aktivere 2FA for økt sikkerhet. Om du ikke har en applikasjon (app) eller tjeneste for verifisering fra før anbefaler vi Google Authenticator. Appen er tilgjengelig for både iPhone gjennom App Store og Android gjennom Google Play. Merk at du trenger ikke ha google konto for å bruke Google Authenticator.

Når du har installert appen kan du åpne den og klikke på «Skann en QR-kode», du må så finne QR-koden for din bruker. Dette gjør du ved å gå til app.divako.no og logg inn på din bruker.
Klikk på navnet ditt oppe i høyre hjørnet og klikk på Profil i rullegardinen. Du få da opp all informasjon om din bruker, og til venstre har du en meny som heter totrinnsverifisering. Når du trykker deg inn på den menyen vil du ha en Grønn knapp med teksten «Aktiver totrinnsverifisering». Denne gir deg QR-koden du må skanne med telefonen. Når du skanner koden, blir det automatisk opprettet en kobling mellom din bruker og appen. For å verifisere at alt ble riktig blir du bedt om å skrive inn en sekssifret kode i Divako, dette er koden du nå ser på din telefon i Google Authenticator. Skriv inn koden og avslutt prosessen, du har nå aktivert totrinnsverifisering og dersom du er administrator vil du nå ha alle tilgangene dine. Når du nå prøver å logge inn i Divako vil du bli bedt om å legge inn en kode etter du har oppgitt passord, denne koden finner du ved å åpne appen. Merk at koden oppdateres hvert 20 sekund og blir rød når den nærmer seg slutten. Det kan da være lurt å vente til en ny kode genereres så du ikke oppgir en gammel kode.

Slik vil det se ut i Google Authenticator.
Avhengig av innstillingene på telefonen din kan det være du har hvit bakgrunn.

Dersom du allerede har en annen app for totrinnsverifisering kan du fint bruke denne.

Trenger du hjelp eller har spørsmål, send oss en mail på support@divako.no :)